Akbaş / Baska Güvercini - Güvercin Malzemeleri | Güvercin | Kanarya | Muhabbet | Tavuk | Saka Malzemeleri - Bilezikleri
Akbaş / Baska Güvercini
4 Aralık 2022
Akbaş / Baska Güvercini
OKUNMA : 2638

Akbaş Baska yada diğer adıyla Baska güvercini Akbaş olan güvercin cins'lerinde kanatlarında herhangi bir beyazlık bulunmaz rengi neyse o renk olur , Baska güvercin'inde ise tam tersi olarak kanatları genelik'le 7/7 olur bol sazlı olur bilindik özelliklerinden bir kaçı çok uçmaları ve yavruya iyi bakmalarıdır.

Baska Güvercini Yüksek ve uzun süre uçan kuşlardır. Renkleri değişmektedir kanat uçları 7 tel olan ve baş kısmı göz altından bir çizgi gibi beyaz olan makbuldür. Baska güvercini Aldığı renkle kaplanmalıdır alt veya başka kısımda beyazlık yada farklı bir renk olursa kuşun değerini düşürür. Baska güvercini küçük yapılı bir güvercin türüdür. Besleyenleri genelde tek tür olarak beslerler diğer kuşlara uyum sağlar ama beslediğiniz kuşun uçuş şeklini bozabilir. Baska Güvercin Bilezikleri güvercinlerine 7 ile 14 günlük iken takılır.

Baska Güvercini Özellikleri Nasıl Olmalı

Baska Güvercinleri besleyenlere göre farklı özellikler taşır ama makbul olanı 7/7 tel beyaz kanat ve kafa altından beyaz bir başa sahip olmasıdır. Renk kombinasyonu tüm vücudu kaplamalıdır. Baska güvercini ile akbaş baska güvercinleri arasındaki tek fark görsel özellikleridir , iki isimde aynı ırkı temsil etmektedir fakat aile kimyası farklıdır. 

Akbaş Baska Güvercini Özellikleri Nasıl Olmalı

Akbaş Baska Güvercinleri bir çok renk ve çeşidi bulunmaktadır , İstanbul lilinde bir çok kümeste değer olarak yer tutan Miro , Muz ,Portakal , Sarı , Sarı Kalemli Sabuni Akbaşlar en revaçta olan renk türlerindendir , kesmesi düzgün fizik yapısı minyon ve gaga kısımları küçük olanı makbüldür , Akbaş Baska kostüm olarak çok güzel görünümlere sahiptir , Değer olarak yüksek meblağ olduğu için bir çok güvercin besleyicisi bu ırkları makaslı bakmaktadır , aksine bir çok güvercin sevdalısıda uçurma tercihinde bulunmaktadır.

 

Yorum bırakın
Toplam Yorum Sayısı 0
Henüz yorum eklenmemiş
İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz
WhatsApp Support
WhatsApp Destek
Bize mesaj gönderin