Güvercin Bilezikleri Kapıda Ödeme Neden Yok ? - Güvercin Malzemeleri | Güvercin | Kanarya | Muhabbet | Tavuk | Saka Malzemeleri - Bilezikleri
Güvercin Bilezikleri Kapıda Ödeme Neden Yok ?
4 Aralık 2022
Güvercin Bilezikleri Kapıda Ödeme Neden Yok ?
OKUNMA : 221

Güvercin Bilezikleri Kapıda Ödeme Neden Yok ?

Güvercin Bilezikleri hazır bir ürün olmadığından kişinin tercihlerine göre hazırlanır Müşteri Adını Soyadını Telefon numarasını yazdırır ve o ürün kargolandığında ürün teslim alınmazsa o ürünü bizlerin başka birine satma gibi bir şansımız kalmıyor bu sebebten dolayı Kapıda Ödeme ile gönderim yapmamaktayız.

Kapıda Ödemeli Kargo pek çok kişi tarafından tercih edilse de hem e-ticaret sitesi sahipleri hem de müşteriler için çok ciddi dezavantajları var. 

Kapıda ödeme kargo tercihinin başlıca nedenleri arasında, internet üzerinden alışveriş yapan kişilerin güven problemi geliyor. Kişiler internet üzerinden satın aldıkları ürünü “ya sipariş ettiğim ürün gelmezse, ya dolandırılırsam, ya sipariş ettiğim ürün yanlış gelirse” gibi gerekçelerle kapıda ödemeli kargo ile sipariş vermek istiyor. Diğer bir kapıda ödeme sipariş verilmesinin önemli nedeni kredi kartı ya da banka kartı kullanılmaması. Bu kartları da kullanmama gerekçeleri arasında kredi kartı dolandırıcılığına dair korkular, kredi kartı ile alışverişte yüksek harcamalar yapılacağına dair kişisel güvensizlik, faizlere dair dini inançlar, kart aidatları ve benzeri nedenler söz konusu.

Bu 2 ana gerekçe ve daha sayması mümkün olan gerekçeler ile kapıda ödemeli kargo pek çok internet üzerinden alışveriş yapmak isteyen kişi tarafından talep görüyor. Halbuki kapıda ödeme sistemi dünyada nadiren kullanılan hatta Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkenin anlam veremediği bir sistem. Zira hem e-ticaret sitesi sahipleri için ciddi sorunlar barındırıyor hem de alışveriş yapan kişiye ek masraf ve sorunlar yükleyebiliyor. Söz konusu bu sorunlara beraber bakalım.

 Kapıda Ödemeli Kargo Sorunları

  • Müşteri Vazgeçiyor
  • Müşteri Evde Olmuyor
  • Siparişten Haberi Olmayan Yakınlar
  • Bozuk Para Sorunu
  • POS Cihazının Olmaması
  • Standart Sorunlar
  • Müşteri Açısından Sorunlar
  • Ekstra Ücret
  • Siparişin Teslim Edilmemesi

 

Müşteri Vazgeçiyor

Belirttiğimiz gibi, ödemesi yapılmamış bir satış tamamlanmamış satış anlamına gelmektedir. Size sipariş veren bir kişi, internette ürününüzü görüp, beğenip, bir hevesle sipariş verebilir. Sizin siparişinizi hazırlayıp, ürünü gönderip, kargo firması da ürünü müşteriye ulaştırana kadar ortalama 2 gün geçiyor. Bu 2 günlük süre zarfında müşteri böyle bir harcamanın gereksiz olduğu şeklinde kararını değiştirebiliyor. Dolayısıyla sipariş verdiği kapıda ödemeli ürünü teslim almıyor ve sipariş size geri dönüyor.

Müşteri Evde Olmuyor

En sık görülen sorunlar arasında kapıda ödemeli sipariş veren müşteriye teslimat yapılması ve ödeme alınması için geliniyor fakat müşteri evde olmuyor. Kargo görevlisi genellikle müşteriye bildirim yapmıyor ve siparişi şubeye geri götürüyor. Bu durumda müşterinin şubeye gidip siparişi teslim alması gerekiyor fakat nede olsa ödemesini yapmamış olmasının verdiği rahatlıkla şubeye gidip siparişi teslim almak için vakit ayırmıyor. Şubede ortalama 1 hafta kadar bekledikten sonra sipariş size geri dönüyor.

Siparişten Haberi Olmayan Yakınlar

Müşterinin evde olmadığı durumlarda evde yaşayan yakınları da siparişten haberdar olmayabiliyor. Bu durumda da bilgi sahibi olmayan müşteri yakını “bizim böyle bir siparişimiz yok, yanlışlık var” şeklinde kendilerine gelen kargoyu kabul etmiyor.

Bozuk Para Sorunu

Kapıda nakit ödeme yapmak isteyen müşteriler genelde sipariş ettikleri ürün için gerekli tam ücreti hazırlamıyor. Örneğin siz 65 TL ‘lik bir ürün göndermişseniz, müşteri kargo görevlisine 100 TL veriyor ve kargo görevlisi parayı bozamadığında veya bozmadığında, müşteri ile kargo görevlisi arasında sorun yaşanıyor. Kargo görevlisi “benim sorunum değil“, müşteri de “benimde sorunum değil” demesi durumunda, söz konusu sorun sizin sorununuz oluyor. Dolayısıyla kargo görevlisi ile müşteri arasında yaşanan bu sorunun cezasını siz çekiyorsunuz.

POS Cihazının Olmaması

Bozuk para olmamasının sorununa benzer şekilde, müşterinin kapıda kredi kartı ile ödeme yapmak istemesi durumunda kargo görevlisi POS cihazını getirmeme sorunu yaşanabiliyor. Bu durumda da kargo görevlisi nakit ödeme talep ediyor fakat müşteri nakit olmadığını, kredi kartı ile ödeme yapmak istediğini belirtiyor. Kargo görevlisi de daha sonra POS cihazı getireceğini belirterek, siparişi teslim etmeden gidiyor ve tekrar gelmiyor. Kargo şubede günlerce bekliyor, müşteri siparişinin gelmesini bekliyor, bu şekilde teslim alınmayan sipariş size geri dönüyor ve söz konusu ücretler sizden tahsil ediliyor.

Yorum bırakın
Toplam Yorum Sayısı 0
Henüz yorum eklenmemiş
İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz
WhatsApp Support
WhatsApp Destek
Bize mesaj gönderin