Güvercin için Sarımsak Neden Önemli ? - Güvercin Malzemeleri | Güvercin | Kanarya | Muhabbet | Tavuk | Saka Malzemeleri - Bilezikleri
Güvercin için Sarımsak Neden Önemli ?
4 Aralık 2022
Güvercin için Sarımsak Neden Önemli ?
OKUNMA : 2000

Güvercin için Sarımsak Neden Önemli ?

Güvercinler için sarımsak popüler, yaygın olarak kullanılan bir üründür ancak güvercinler üzerindeki etkileri hakkında katı, net bilimsel bilgiler kıttır. Sarımsaktan üretilen tozlara, haplara ve yağlara kadar her şey sağlıklı gıda mağazalarında, marketlerde ve güvercinler için satılmaktadır.

Her şeyden önce bir dizi çalışmaya dayanan mantık, sarımsağın en iyi kaynağının taze sarımsak olduğunu söylüyor. Sarımsak tozlarının, sıvıların ve yağların hazırlanışındaki üretim prosedürleri önemli farklılıklar gösterebilir ve sarımsak bu sıvıları ve tozları üretmek üzere işlendiğinde barındırdığı aktif bileşikleri çok kolay kaybedebilir. Sarımsakta bulunan faydalı bileşiklerin birçoğu işlenmiş ürünlerde varsa da bu ürünlerden kaçınmak en iyisidir. Ayrıca sarımsağın bir dizi kilit kimyasalı kaybetmemesi için, karanfil sarımsakları ezmek ve onları doğrudan güvercinler için ısıtmak veya kaynatmak yerine doğrudan içme suyuna ilave etmek daha iyidir. 60 ° C'nin üzerindeki ısıtma sarımsak dişlerinin koku ve tıbbi özellik kaybına neden olabileceğini unutmayın.
 
İkincisi, sarımsak, sindirim sistemi ve vücut dokularında hastalık üreten bakteri, mantar ve mayaların, içme suyundaki dönemde sayılarını azaltarak geçici bir antibiyotik etkisi sağlayabilir.
 
Üçüncü olarak, sarımsakta bulunan esansiyel mineral selenyum ve germanyum, birçok çeşit hastalık üreten organizma ile mücadele etme yeteneklerini arttırmak için güvercinlerin bağışıklık sistemini destekleyebilir. Evcil hayvanlarda, selenyum, bağışıklık sisteminin normal gelişiminde yavru uterusta yetişirken önemli olarak bilinir. Selenyum ve E Vitamini eksikliği kesin bir yan etkiye sahiptir (Sallabaş vb), çünkü bu eksikliklerde bağışıklık sisteminin gelişimi gecikmiştir. Sonuç olarak,
 
Dördüncüsü, insan tıbbında kan pıhtılarının (insanlarda kalp krizi ve inmelerin nedeni) çözülmesi ya da bunların oluşumunun engellenmesi önemlidir, ancak yarış güvercinlerinin arterlerindeki yağlı maddelerin birikmesine karşı oldukça dirençli olduğu bilinmektedir. İnsanlarda bu yağlı maddeler kan damarlarını tıkayabilir veya damar yağlı birikintiler ile daraldığı noktada pıhtının oluşumuna neden olabilir ve kalp krizi veya inme ile sonuçlanır. Yarış güvercinlerinin aksine, et için üretilen güvercinler, kaslarında yağlı maddelerin birikmesine karşı oldukça hassastırlar. Bu nedenle sarımsak güvercinlerin kas yapısına fayda sağlayabilir, ancak yarış(performans) güvercinleri bu tür birikimine karşı oldukça dirençli olduğundan sarımsağın kan damarlarına etkisi o kadar büyük olmayabilir.
 
Beşinci olarak, toksinlerden arındırıcı bir madde olan sarımsak, ""kan temizleyicisi"" veya ""doku temizleyicisi"" olarak rol oynayabilir - bu cümlelerin ne anlama gelebileceği bir yana, cehaletten dolayı büyük miktarda zarara neden olabilir. Her iki cümle de gerçekten hiçbir şeyi açıklamayan anlamsız ifadelerdir, ancak güvercin yarışının gizeminde yaygın olarak kullanılırlar! Bunun yanı sıra, sarımsağın içerisindeki kimyasal bileşiklerin, vücuda zararlı maddelerin toksinleştirilmesi, nötralize edilmesi veya yok edilmesi için yardımcı olabileceği belirtileri vardır. Güvercinlerde, bir yarıştan sonra sarımsak kullanılması, kuşu normal yarış koşullarına geri döndürmede ""ne anlam ifade edecek olursa olsun"" ""depresif"" diyetlere yardımcı olabilir. Laktik asidozun, geri dönen yarışçılarda gerçek bir sorun olup olmadığı hala tartışmalıdır, Çünkü, yağ, kuşkusuz yarış için en önemli yakıttır, ve kuşların uçarken enerji için yağ yakması vücutta aerobik bir işlem olduğundan, glikojen anaerobik bir süreçte yakıt olarak kullanıldığında ortaya çıkan laktik asit en azından herhangi bir miktarda üretilmemelidir. Bir yarışın bitiminde frenleme ve iniş, muhtemelen anaerobik işlemlerdir, ancak bu gibi hızlı olaylardan üretilen laktik asit miktarı az olmalıdır.
 
Teorik olarak, insanların maraton koşucusu son 100 metre hızla koşabildiği gibi, kuşların aslında yarışın son birkaç milini sprintlediği gösterilebilir, o zaman laktik asit üretilir ve ortadan kaldırılması gerekir. Laktik asidin,koşunun son ayağını hızlandıran insan mesafesi koşucularında üretildiği biliniyor. Bununla birlikte, çoğu durumda, genellikle 20 dakikalık "serinletilmiş" bir yürüyüş, laktik asidi sistemden "yakar" veya yok eder. Uzun süren yorucu bir performanstan sonra makul bir süre boyunca uçmayan güvercinlerin göğüs kaslarında belirgin bir şişme meydana gelebileceği bilinmektedir; bu sert ve tahta benzeri göğüs kasları şişer. Kuşlar "bağlı" hale gelir ve yerden en alçak tünemiş ya da yuvalama kutularına uçarken dahi zorlanırlar. Bu bilgiler göz önüne alındığında, bu tür durumlarda laktik asidozun karışması olasıdır ve muhtemelen mümkündür ve bir yarıştan sonraki erken egzersizlerin bu sorunu ortadan kaldırması da mümkündür. Bu zamanda içme suyunda öğütülmüş taze sarımsak kullanılması, karaciğer ve diğer organların laktik asit ve diğer bileşikleri metabolize etmesine ve kuşların normal yarış koşullarına geri getirilmesine yardımcı olabilmesi için ilave fayda sağlayabilir.
 
Özetlersek; Yarış güvercinleri için sarımsak oldukça muazzam bir şey olmaya devam ediyor ve meraklılar olarak bunu net olarak bilmeden kullanıyoruz; Ancak bilgisizliğimiz insanlar ve veteriner tıbbi toplulukları da dahil olmak üzere birçok kişi tarafından paylaşılıyor ve kimileri sarımsağı önermek için kesin olmayan bilgileri kesin olarak veriyor. Sarımsak kullanımının elbette olumlu etkileri vardır, bu makalede daha önce belirtildiği üzere, laboratuvar hayvanlarında ve insanlarda yapılan çalışmalar, sarımsağın kullanılmasından arzu edilen birtakım etkileri önermektedir. Bu etkilerin performans güvercinlerine direk olarak uygulanıp uygulanmayacağı şu an bilinmiyor.
Bununla birlikte, insan ve laboratuvar hayvan deneylerinden elde edilen kanıtlar ve birçok güvercin meraklılarının ampirik deneyimi, dikkatle kullanıldığında, içme suyunda kullanılan sarımsağın ezilmiş dişlerinin, yıl boyunca özellikle yetiştirme ve yarış sezonunda son derece yararlı bir ürün olabileceğini düşündürmektedir; Günümüzde sarımsak bazlı yağlar, tozlar ve haplar da kullanılıyor ancak muhtemelen işlenmemiş sarımsaktan daha az faydalıdır. Sarımsak etken maddelerinin ekstraksiyonunda daha yeni gelişmeler mevcut yöntemlerle ilişkili mevcut problemleri ortadan kaldırabilir. Bu sorunlar çözülene kadar taze derişik sarımsak tıbbi özelliklerinin en iyi kaynağıdır. Öğrenilecek çok şey var! Bu makale sadece yüzeyi çiziyor.
Sarımsak etken maddelerinin ekstraksiyonunda daha yeni gelişmeler mevcut yöntemlerle ilişkili mevcut problemleri ortadan kaldırabilir.
Yorum bırakın
Toplam Yorum Sayısı 0
Henüz yorum eklenmemiş
İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz
WhatsApp Support
WhatsApp Destek
Bize mesaj gönderin